Beschikbaarheid en reserveren
Vrij
Ochtend bezet
Middag bezet
Bezet

Duofiets

Vanuit DAG Ottersum is er voor de inwoners van Ottersum een duo-fiets beschikbaar. Het is het belangrijk dat Iedereen de mogelijkheid heeft om te bewegen. Met de duo-fiets kunnen ook mensen die wat minder mobiel zijn blijven fietsen. Het is ook een manier om met andere/nieuwe mensen in contact te komen. Aan de uitleen van de duo-fiets zijn geen kosten verbonden.

De duo-fiets is een stabiele fiets met drie wielen en elektrische trapondersteuning. Net als bij een tandem kunt u met twee personen op de fiets. U zit bij deze fiets alleen niet voor en achter, maar naast elkaar. De duo-fiets geeft de mogelijkheid om met ouderen of mensen die (tijdelijk) wat extra ondersteuning nodig hebben bij het fietsen. Mensen die niet in staat zijn om zelfstandig te fietsen of niet meer durven te fietsen, maar wel willen genieten van de gezelligheid en de natuur.
Samen met een vrijwilliger, kennis of familielid kunt u gaan fietsen wanneer u wilt mits het gewenste moment beschikbaar is. Dit is te zien in de agenda op deze pagina.

De duo-fiets is voorzien van een vaste rollator. Op de fiets zit een op maat gemaakt rekje, waar alleen de aanwezige rollator op past. U kunt hier gebruik van maken bij uitstapjes waardoor u ook te voet enige afstand kunt afleggen.

Afspraken duo-fiets Ottersum

 • Om de duo-fiets te reserveren dient minimaal één van de gebruikers binding te hebben met Ottersum.
 • Er moet in principe minimaal 1 dag van tevoren gereserveerd te worden. Mocht u voor dezelfde dag willen reserveren, neem dan even telefonisch contact op met de dorpsondersteuner van Ottersum om te kijken of de duo-fiets nog beschikbaar is.
  Telefoonnummer: 06 20942115
 • De fiets kan voor een dag of een dagdeel gereserveerd worden. Met een dagdeel wordt een ochtend, middag of avond bedoeld. Afwijkende tijden kunnen eventueel in
  overleg.
 • De fiets is gevestigd bij Café Buurman op de Sint Jansstraat in Ottersum.
 • Als u zelf geen gezelschap hebt, dan zijn er vrijwilligers die graag als fietsmaatje met u willen fietsen. Wilt u hier gebruik van maken, graag even aangeven bij de reservering. Wij nemen dan contact met u op.
 • Bij de eerste keer fietsen is een testrit met instructie van maximaal 30 minuten verplicht. Dit zal voorafgaand aan de uitleen plaatsvinden. 
  Let op: De testrit zal enkel met de hoofdbestuurder van de duo-fiets plaatsvinden, neem de bijrijder dan ook niet mee. Het is mogelijk om dit op een ander moment te doen. Graag bij de reservering aangeven.
 • Aan de uitleen + testrit van de fiets zijn geen kosten verbonden.
 • Het is goed om een mobiele telefoon mee te nemen, zodat u contact kunt opnemen mocht er onderweg iets gebeuren.
 • De fiets is voorzien van een rollator voor eventuele uitstapjes. U hoeft uw eigen rollator dus ook niet mee te nemen. Hoe handig is dit!
 • Een reservering kan aangevraagd worden via de agenda op deze pagina.
  Selecteer een vrije dag (groen bolletje), vul het formulier in en selecteer Versturen. Vergeet niet te vermelden of u zelf een bestuurder hebt of dat u graag zou willen fietsen met een van onze fietsmaatjes. Op het moment dat de aanvraag bevestigd is ontvangt u van ons een mail.
×

Reservering en/of meer info opvragen

Opmerkingen