Vrijwilligers van de Goede Doelen Week

Gezamenlijke collecte

Sinds 2018 wordt in de parochie Ottersum een gezamenlijke Goede Doelen Week collecte georganiseerd. Inmiddels hebben 13 landelijke CBF-fondsen zich aangesloten. De collectanten komen voortaan maar éénmaal aan de deur, in plaats van allemaal afzonderlijk.

Dit is prettig voor de inwoners van Ottersum en het heeft als voordeel dat de krachten van alle collectanten worden gebundeld.

Dit jaar vindt de actie plaats van maandag 2 t/m zaterdag 7 september.

Werkwijze

De gezamenlijke Goede Doelen Week vindt jaarlijks plaats in de éérste volle week van september. In de week voorafgaand aan de collecte worden er huis aan huis enveloppen rond gebracht. In deze enveloppe bevindt zich een donatielijst met uitleg. Tijdens de collecteweek komt een tweetal collectanten aan de deur om uw gift op te halen. Er is overigens ook de mogelijkheid om een donatie via de bank te doen of om de enveloppe bij Bakkerij Arts af te geven.   

Oprichting

In augustus 2017 zijn drie regionale coördinatoren van diverse fondsen bij elkaar gaan gekomen met als doel een gezamenlijke collecte te organiseren in Ottersum. In 2018 hebben 12 fondsen, en dus ook 12 coördinatoren, zich hierbij aangesloten. In 2019 staat de teller op 13 goede doelen.  Achter de schermen wordt er vanaf het voorjaar druk gewerkt aan het opzetten van de collecte, het regelen van vrijwilligers, materialen en de PR. De Goede Doelen Week Ottersum is inmiddels aangesloten bij de DAG (Dorps Ambitie Groep Ottersum), om de organisatie te vergemakkelijken op o.a. financieel vlak. 

U GEEFT TOCH OOK?

We hopen dat de gezamenlijke collecte naar ieders tevredenheid verloopt. Wij zorgen dat uw bijdrage op de juiste plek terecht komt en houden u natuurlijk op de hoogte van het resultaat!


Heeft u nog vragen? We zijn bereikbaar via mail:

goededoelenweekottersum@gmail.com.

Namens de aangesloten doelen:

Alzheimer Nederland
Alzheimer
Diabetes Fonds
Diabetes Fonds
Hersenstiching
Hersenstichting
Hartstichting
Hartstichting
KWF Kankerbestrijding
KWF Kanker
bestrijding
Long Fonds
Long Fonds
MS Fonds
MS Fonds
Nederlandse Brandwondenstichting
Nederlandse brandwondenstichting
Nierstichting
Nierstichting
Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind
Nederlandse stichting
Gehandicapte Kind
Reuma Nederland
Reuma Nederland
Rode Kruis
Rode Kruis
Spier Fonds
Spier Fonds

Onderstaand kunt u per jaar de opbrengsten van de collecte terug zien: