1
Ottersum, dorpje tussen tussen wald en Niers. Uitkijkend op de snelstromende rivier. Met de St Janstraat als dorpsstraat. De weg die verbindt. Verbinding tussen Gennep - via Roepaen -  naar ’t Ven. En in de dorpskern Johannes de doper, Raadhuisplein, St Jozefplein. Ottersum, landelijk gelegen tussen grens en Maas en met de Aaldonk als flank aan het Reichswald.   

Een dorp met een sterk sociale samenhang. Goed georganiseerd. Rijk aan tradities en een bloeiende verenigingsleven. Getrokken door de jeugd en de 3e jeugd en alles wat daar tussen zit. Want leefbaarheid? Dat doen we zelf en doen we samen. Dat gaat over lef als enkelvoud van leven. Ottersum, dorp dat dapper inspeelt op de uitdagingen van elke tijd. Dorp dat niet afwacht, maar aanpast. Dat zit in onze cultuur. Geworteld in klapzand en rivierklei. Dat geven we door. Vroeger, nu, later. Dat was zo. Dat is zo. Dat blijft zo.

In Ottersum voel je die cultuur. Het karakter hangt in de lucht. Tolerant, toegankelijk, zelfbewust, gastvrij, eigengereid en zelfstandig. Mensen hebben er wat voor elkaar over. Het bewijs én het geluk ligt op straat. Dat vinden we leuk. Veel initiatieven zijn van voor en door Ottersummers van de grond getild. Dat doen we voor en met elkaar. Daar hebben we het voor elkaar. Door voorop te gaan. Door zelf actie te ondernemen. Aanpakken. Niet lullen maar poetsen. Ondernemend. Door doen te zien als een werkwoord.  En.. door voor kwaliteit te kiezen. Kwaliteit van leven, werken en wonen. Levensbestendig voor de ouderen en betaalbaar voor de jongeren.

Ottersum, dorp met gevoel voor historie. Van Oordse brug tot Marie van de leren mem of Oude Tol. De grootste Limburger van de vorige eeuw startte hier zijn eerste kruidenierswinkel. Dorp met zicht en grip op een gezonde toekomst. Ottersum kiest met zorg voor kwaliteit. Ottersum, met recht een smaakvol dorp met misschien wel het lekkerste ijs en pruimenvlaai van ‘t land. Wereldberoemd in eigen streek.

Wij zijn op weg. Plaatsen een stip op de horizon. Een triviantrondje met drie taartpunten: Leefbaar Leuk en Lekker. Een stip die richting geeft aan een bewegend doel. Want wij blijven ons continu verbeteren. Door zijn ambities te tonen is Ottersum al halfweg.

Dit dorp heeft smaak, zoveel is zeker. Leefbaar Leuk en Lekker. Smaak met kwaliteit. Dat is smaaq met een Q. Daar ligt onze passie, daar zit onze drijfveer en daar kunnen we de allerbeste in zijn. Ottersum, misschien wel het leukste en lekkerste dorp van Nederland. Ervaar het. Gun jezelf Ottersum. Herstel. Smaakvol Ottersum.