Sabine van Thiel aan de slag als Dorpsondersteuner

‘IK WIL MENSEN OP WEG HELPEN’

 

 

  

In navolging van Ven-Zelderheide krijgt ons dorp een Dorpsondersteuner, een aanspreekpunt voor de Ottersummers met vragen voor Team Toegang van de gemeente Gennep. Sabine van Thiel gaat deze functie als vrijwilliger invulling geven. “Ik vind het spannend maar ik zie er naar uit om te beginnen. Ik hoop mensen op weg te kunnen helpen”, zegt de 57-jarige Ottersumse.

Vragen

Omdat veel mensen niet weten waar zij met hun vragen in het kader van de WMO terecht kunnen wil de gemeente Gennep voor elke kern of wijk een Dorpsondersteuner. Deze vrijwilligersfunctie wordt ingevuld door mensen die voor dorpsgenoten een vraagbaak willen zijn. De Dorpsondersteuner signaleert, coördineert, informeert en verbindt.

“De functie van Dorpsondersteuner heeft raakvlakken met mijn vorige baan als coördinator peuterspeelzaalwerk in de gemeente Overbetuwe. Het is vanuit dat werk bekend terrein voor me”, zegt Sabine, die tijdens een rondleiding door Ottersum met Team Toegang in contact kwam. “Het viel in de smaak en daar is mijn interesse ontstaan.”

Samen

Daarnaast is zij begaan met het lot van mensen in haar omgeving. “Ik heb altijd oog gehad voor de gezinnen met kinderen waar het allemaal niet vanzelf loopt. Daar ligt mijn hart”, zegt ze, “Maar de dorpsondersteuner is geen maatschappelijk werker. Ik ga geen problemen oplossen, maar samen op zoek naar een antwoord of oplossing.”

De Dorpsondersteuner wil aan de slag. “Ik wil in gesprek gaan met organisaties zoals de ouderraad van de basisschool. Je ziet dat ik er opuit wil om snel kennis te maken.”

 

Wie is nu Sabine van Thiel?

“Ik ben getrouwd met Titus Nijst en we wonen al 25 jaar in Ottersum. We hebben een dochter (Myrthe) en twee zonen (Thomas en Bram). Mijn hobby’s zijn lezen, koken, hardlopen, samenzijn met vrienden, een filmpje pikken en op vakantie gaan.”

Sabine werkte in het speciaal onderwijs en was coördinator peuterspeelzaalwerk in Gennep en in Overbetuwe.

“Ik ben een poos geleden gestopt omdat ik iets anders wilde. Voor mij werkt het dan zo dat ik eerst een boek dicht moet maken voordat ik een ander open.”

 

Dorpsondersteuner Sabine van Thiel is voor vragen bereikbaar :

op tel. 06-20942115 en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.